Kategoriat
Uncategorized

Ennakko Villisiat – KoPa

FC Villisiat lähtee kauden ensimmäiseen kotipeliin voitto mielessä, sillä sarja-avauksen helpohko voitto LAUTP:stä antoi elimäkeläisille lentävän lähdön kauteen. Nyt vastassa on perinteikäs kiistakumppani Lemiltä, kun Kotajärven Pallo saapuu vieraaksi Elimäen huippukuntoiselle nurmelle.

Villisiat lähtee peliin todennäköisesti lähestulkoon samalla kokoonpanolla kuin sarja-avauksessakin. Ainoa muutos voi olla se, että treeneissä koko kevään vahvasti raatanut Josper Tigerstedt saattaa olla avauksessa Petri Väistön kärkiparina. Valmentaja Tapsa Koivula saa koko pelaajalistan täyteen nimiä, sillä joukkue pääsee peliin miltei täydellä miehistöllä, ainoastaan pelloilla uurastava Tage Stam puuttuu pelistä.

KoPa aloitti sarjan 1-1 tasapelillä sarjanousija Otavan viestin vieraana. KoPan maalin teki joukkueen viime kauden maalikuningas (9 osumaa) Isto Tapioharju. KoPa on perinteisesti äärimmäisen kokenut, fyysinen ja isokokokoinen joukkue, joka luottaa raakaan voimaan. Joukkueen syömähampaana on jo vuosia ollut kokenut talismaani Jari Kuolimo, joka loistavana pääpelaajana on aiheuttanut erikoistilanteissa Sioille harmaita hiuksia jo useasti. Joukkueen toinen runkomies on puolustuksen keskustassa luutiva Kimmo Kangasharju.

Sikojen ja KoPan pelit ovat yleensä olleet varsin maalirikkaita ja hyvähenkisiä ja varmasti myös nyt on tulossa samankaltainen kamppailu.

FC Villisiat – KoPa pelataan torstaina 12.5 klo 18.30 Elimäen kirkonkylän nurmikentällä. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy ja lisäksi kioski on avoinna ottelun aikana, tervetuloa!

Kategoriat
Uncategorized

Villisioilla voittoisa sarja avaus

FC Villisikojen kausi käynnistyi mukavasti, kun elimäkeläisjoukkue haki Lappeenrannasta täydet sarjapisteet. Kotijoukkue LauTP ei pystynyt vastaamaan FC Villisikojen hyvään esitykseen ja joutui nöyrtymään vierailijoille maalein 0-3 (0-0).

Ensimmäinen puoliaika sujui alkuminuutteja lukuun ottamatta FC Villisikojen hallinnassa. Villisiat sortuivat ehkäpä turhan paljon pitkien syöttöjen viljelyyn, vaikka tilaa huippu-hyvällä tekonurmella olisi ollut enemmänkin maata pitkin pelaamiseen. Mitä pidemmälle ottelu kuitenkin kului, sitä enemmän Villisikojen peli alkoi lähennellä kotijoukkueen kenttäpäätyä. Lähellä avausmaalia oltiin muutamaan otteeseen, mutta kahta tolppalaukausta lähemmäksi maalia ei palloa saatu toimitettua. Ensin Jarkko Väistön hyvä vapaapotku pamahti ylärimaan ja myöhemmin myös Sami Maamela laukoi pallon tolppaan.

Toisen jakson alkuun FC Villisiat saivat hyvää painostusta ja tärkeän avausmaalin. Villisikojen tehokas häirintä tuotti tulosta ja LauTP:n vastaan tullut maalivahti joutui roiskaisemaan pallon pois omalta kenttäpuoliskoltaan. Pallo ajautui kuitenkin suoraan Sami Maamelalle, joka ei epäröinyt, vaan potkaisi pallon kaukaa taidokkaasti tyhjään maaliin.

Seuraava maali syntyi hienon villisikahyökkäyskuvion päätteeksi. Juha Rantanen sijoitti pallon Petri Väistön hyvästä syötöstä maaliin. Tämän jälkeen FC Villisiat hieman pudottivat karvaustaan ja LauTP puolestaan pyrki saamaan kavennuksen aikaiseksi lisäten hyökkäysvoimaansa. Lopullinen niitin pelille iski kuitenkin Rantanen, joka pääsi yllättävän vapaasti maalintekoon Villisikojen vapaapotkusta. Syötön maaliin antoi Jarkko Väistö.

FC Villisikojen esitys lupaa varsin hyvää jatkoa ajatellen. Tärkeä avausvoitto nostattaa mielialaa ja henkeä joukkueen keskuudessa ja antaa hyvät eväät seuraaviin peleihin. Kaikkien pelaajien ollessa pelikunnossa joukkue on varmasti paha vastus kaikille joukkueille.

LauTP – FC Villisiat 0-3 (0-0)

0-1 Maamela 51’

0-2 Rantanen (P.Väistö) 66’

0-3 Rantanen (J.Väistö) 83’

FC Villisiat: Luukkonen; Sorsa, Tapio, Joutjärvi, Vainio; Turpiainen (86’ Mannonen), J.Väistö, Maamela, Rantanen (89´ Sollo); P.Väistö (85’ Heikkilä), Anttila (79’ Tigerstedt).

Varoitus: –