Raportti: FC Villisiat - Purha

Villisiat päätti kauden tasapeliin

Jalkapallon 4.divisioonassa pelaava FC Villisiat päätti sarjan viime lauantaina Elimäellä, kun kotona oli vastassa Inkeroisten Purha. Ottelu päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen 2-2 (1-2) lukemiin, mikä tyydytti varmasti kotijoukkuetta enemmän kuin jo sarjanousun varmistanutta Purhaa.

 Ottelun alku oli synkkääkin synkempi kotijoukkueen kannalta, sillä ottelua ei oltu pelattu kahta minuuttiakaan ja pallo löytyi ensimmäisen kerran kotijoukkueen häkistä vierasjoukkueen terävän pallon siirtelyn jälkeen. Sikalauma tarvitsi vielä toisen takaiskun herätäkseen taistelemaan ja 14 minuutin kohdalla Purhan lähietäisyydeltä annettu vapaapotku pomppasi onnekkaasti tolpan kautta sikalauman pelaajaan ja siitä maaliin. Ottelun kulku oli selvä vierasjoukkueen pitäessä palloa. Villisiat puolusti kurinalaisesti ja tiiviisti pitäen Inkeroisten Purhan kaukana maalintekosektorilta. Ensimmäisen puoliajan loppuun kotijoukkueen terävä hyökkääjä Ville Salpamäki aiheutti ongelmia Purhan puolustukselle ja hankki kulmapotkun. Kulmapotkun kävi toimittamassa luukulle Artturi Mannonen ja korkeimmalle nousi Sami Maamela, joka puski pallon vastustamattomasti verkonperukoille.

 Toisella puoliajalla pelin kaava pysyi samana, Purha piti palloa ja kotijoukkue jatkoi uhrautuvaa puolustamista pitäen vastustajan maalinteko paikat minimissä. Villisikojen maalivahti Jani Sollo otti tärkeitä torjuntoja myös toisella jaksolla ensimmäisen tapaan eikä antanut Purhan vikkelien hyökkääjien yllättää. Villisiat eivät tuntuneet pääsevän puoliajan alussa tekopaikoille lainkaan, mutta puoliajan lopussa Villisiat saivat painetta vierasjoukkueen maalille useampaan otteeseen ja taistelu tuotti lopulta 90 minuutin kohdalla tulosta. Keskikentän raataja Josper Tigerstedt pääsi tiukan väännön jälkeen veto paikalle ja antoi oikean jalkansa laulaa Purhan maalivahti torjui vedon vaivoin ja reboundin kävi lakaisemassa sisään kotijoukkueen sankari Sami Maamela. Lopussa vierasjoukkue antoi vielä tiukasti painetta, mutta kotijoukkueen puolustus kesti ja ottelu päättyi hienosti 2-2.

 Peli oli kotijoukkueelta hieno tapa päättää kausi ja vakuuttava esitys erityisesti keskikentän raatajalta Sami Maamelalta, joka oli ehdottomasti man of the match. Villisikojen pitkä taival 4. divisioonassa on nyt päättynyt ja sikalauma lähteekin ensi vuonna hakemaan vauhtia sarjatasoa alempaa. Loppukauden pelit kuitenkin osoittivat, että tiiviillä puolustuspelillä ja nöyrällä työn teolla Villisiat pystyy laittamaan tiukoille koviakin porukoita.

FC Villisiat: Sollo; Kiuru, Tapio, J. Väistö, Kalkela; A. Mannonen, Maamela, Tigerstedt, S. Mannonen, Raatikainen (68min. Muikku); Salpamäki

Seuraava ottelu

 

Javo vs FC Villisiat 

 

pe 27.7. klo 18:30

Jaala, Hartola

 

Fanibussi kulkee reittiä: Elimäen urheilukenttä (16:15) - Korian ABC (16:30) - Tykkimäen Sauna (16:45). Mukaan mahtuu 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset Sami Tapiolle (0408634854)

 

 

Ottelukalenteri

tammikuu 2019
S M T K T P L
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2